Leerlingactiviteiten bij universiteiten

Vanuit verschillende Nederlandse universiteiten worden er activiteiten georganiseerd om leerlingen te helpen bij hun profielwerkstuk. We zetten de links hier voor je op een rijtje!

Universiteit Leiden                                                                                                                                                                                   
  • Maak kennis met de wetenschap via verscheidene activiteiten bij de universiteit Leiden via Loket Profielwerkstukken. Denk aan een wetenschapscongres of collegereeksen, maar ook aan activiteiten voor in de klas!
Lees meer (externe website)
TU Eindhoven                                                                                                                                                                                       
  • Heb jij gemotiveerde leerlingen met interesse in bètavakken? Dan kun je ze er op wijzen dat ze aan de TU/e interessante activiteiten kunnen volgen. Dat is een mooie aanvulling op het reguliere schoolprogramma.
Lees meer (externe website)
Wageningen Pre-University                                                                                                                                  
  • Profielwerkstukdagen
    Tijdens een profielwerkstukdag bij Wageningen University & Research leer je alles over het maken van een goede onderzoeksvraag en kun je vragen stellen over je profielwerkstuk. De PWS-dagen worden georganiseerd voor leerlingen uit 4/5 havo en 4/5/6 vwo. De volgende PWS-dagen vinden op vrijdag 10 en maandag 20 juni 2022 plaats.
Lees meer (externe website)

  • Global Challenge
    Met jouw PWS of meesterproef kun je ook meedoen met de Global Challenge van het Wageningen Youth Institute! Als jouw onderwerp gerelateerd is aan het wereldvoedselvraagstuk bieden we je (expert) begeleiding van WUR studenten.
Lees meer (externe website)
Universiteit Utrecht                                                                                                                                                                  
  • Onderzoek doen voor je profielwerkstuk, daar kun je misschien wel wat hulp bij gebruiken. De Universiteit Utrecht helpt je bij het leren onderzoeken. Zo kun je bij de UU masterclasses volgen over het doen van (literatuur)onderzoek, het schrijven van een onderzoeksplan en het analyseren van data. En doe jij in schooljaar 2022-2023 eindexamen? Dan kun je meedoen aan onze PWS-wedstrijd! Bekijk hier hoe de UU jou kan helpen met je profielwerkstuk.
Lees meer (externe website)