Profielwerkstukprijzen

Landelijk worden er een aantal wedstrijden georganiseerd voor het beste profielwerkstuk. Denk je dat jouw werk misschien wel kans maakt? Doe dan zeker mee!

Wedstrijden

KNAW
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) geeft elk jaar hun KNAW Onderwijsprijs weg voor de beste twaalf vwo-profielwerkstukken van Nederland.

NVLM
De Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) organiseert elk jaar een profielwerkstukwedstrijd maatschappijwetenschappen.

LTN
Dit schooljaar organiseert Levende Talen Nederlands (LTN) in samenwerking met de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) voor de achtste keer een profielwerkstukwedstrijd ‘Profielwerkstuk Nederlands van het jaar’.

Netherlands Maritime Technology
Netherlands Maritime Technology (de brancheorganisatie voor scheepswerven, maritieme toeleveranciers en dienstverleners) organiseert een profielwerkstukwedstrijd in opdracht van NISS, voor profielwerkstukken over een maritiem onderwerp.

Imagination at Work – Research & Innovation is een wedstrijd voor havo- en vwo-leerlingen die een profielwerkstuk willen maken rondom het thema duurzaamheid.

Rijksmuseum
Met de profielwerkstukwedstrijd Rijksmuseum Junior Fellowship wil het Rijksmuseum interesse in kunst en geschiedenis belonen. Alle werkstukken met een link naar de collectie komen in aanmerking. Of je nu een werkstuk maakt voor wiskunde, economie of geschiedenis.

KHMW
De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen stelt twee prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken HAVO en VWO van scholen in Haarlem en omgeving.

Wageningen Youth Institute
Wageningen University organiseert jaarlijks een Global Challenge competitie, in samenwerking met de World Food Prize Foundation in Amerika. Voor leerlingen die hun profielwerkstuk over het wereldvoedselvraagstuk schrijven, zoals vleesvervangers, voedselverspilling en voedselzekerheid.

Dutch Junior Water Price
De Dutch Junior Water Prize is een werkstukkenwedstrijd, waarin ze op zoek gaan naar het beste idee op gebied van waterinnovatie. De winnaars mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zweden.

Dit is slechts een greep uit de wedstrijden, dus kijk vooral om je heen of je met een wedstrijd mee zou kunnen doen!