Profielwerkstukprijzen

Hoe mooi zou het zijn als je met jouw profielwerkstuk een (geld)prijs wint? Dat kan! Iedereen die er een heeft gemaakt, mag zich inschrijven en meedoen. 

Landelijk worden er een aantal wedstrijden georganiseerd voor het beste profielwerkstuk. Denk je dat jouw werk misschien wel kans maakt? Doe dan zeker mee!

Wedstrijden

KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) geeft elk jaar hun KNAW Onderwijsprijs weg voor de beste twaalf vwo-profielwerkstukken van Nederland. 

Bekijk de vorige prijswinnaars!

NVLM

De Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) organiseert elk jaar een profielwerkstukwedstrijd maatschappijwetenschappen.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

LTN

Levende Talen Nederlands (LTN) organiseert in samenwerking met de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) voor de achtste keer een profielwerkstukwedstrijd ‘Profielwerkstuk Nederlands van het jaar’.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

Maritime & Mainport 

Watertalent (carrièreplatform dat het totale aanbod van banen in de haven en industrie inzichtelijk maakt) organiseert samen met EIC Mainport Rotterdam een wedstrijd waaraan je met elk vakkenpakket kan deelnemen. Enige voorwaarde is dat je een profielwerkstuk schrijft dat gaat over de haven, techniek of industrie. De winnaars ontvangen 3000 euro.

Bekijk de wedstrijd en vorige prijswinnaars!

Imagination at WorkResearch & Innovation is een wedstrijd voor havo- en vwo-leerlingen die een profielwerkstuk willen maken rondom het thema duurzaamheid.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

Rijksmuseum

Met de profielwerkstukwedstrijd Rijksmuseum Junior Fellowship wil het Rijksmuseum interesse in kunst en geschiedenis belonen. Alle werkstukken met een link naar de collectie komen in aanmerking. Of je nu een werkstuk maakt voor wiskunde, economie of geschiedenis.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

KHMW

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen stelt twee prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken havo en vwo van scholen in Haarlem en omgeving.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

Wageningen Youth Institute

Wageningen University organiseert jaarlijks een Global Challenge competitie, in samenwerking met de World Food Prize Foundation in Amerika. Voor leerlingen die hun profielwerkstuk over het wereldvoedselvraagstuk schrijven, zoals vleesvervangers, voedselverspilling en voedselzekerheid.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

Dutch Junior Water Price

De Dutch Junior Water Prize is een werkstukkenwedstrijd, waarin ze op zoek gaan naar het beste idee op gebied van waterinnovatie. De winnaars mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zweden.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

Rijksuniversiteit Groningen

Het Alfa-, Gamma-, en Bètasteunpunt van de RUG rijken elk jaar prijzen uit voor het beste profielwerkstuk van dat jaar. De winnaars krijgen €250!

Radboud Universiteit 

Het Radboud Pre-University College rijkt elk jaar prijzen uit voor het beste profielwerkstuk van dat jaar.

Deelnemers aan de Nescioprijs (EM/CM profiel) maken kans op een geldprijs en publicatie van een samenvatting van het profielwerkstuk. Bekijk de vorige prijswinnaars!

Deelnemers aan de van Melsenprijs  (NT/NG profiel) maken kans op deelname aan de International Conference of Young Scientists (ICYS). Bekijk de vorige prijswinnaars!

Koninklijk LGOG

Gaat jouw profielwerkstuk over een onderwerp uit de Limburgse geschiedenis? Doe dan mee aan de profielwerkstuk wedstrijd van LGOG! Jaarlijks wordt de PWS-prijs uitgereikt aan één VWO- en één HAVO-leerling. De winnaar ontvangt een geldprijs van €300, een oorkonde, een gratis tweejarig jeugdlidmaatschap van LGOG en zelfs een publicatie in De Maasgouw.

Bekijk de vorige prijswinnaars!

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)

Zit je op een OMO-school en schrijf je het profielwerkstuk? Geef dan bij je begeleidend docent aan dat je wil meedingen naar de profielwerkstukprijs. OMO stelt verschillende prijzen beschikbaar voor de beste profielwerkstukken havo en vwo van OMO-scholen. Bezoek de website voor meer informatie!

Levende talen

Elk schooljaar reikt de sectie Spaans van de Vereniging van Leraren in de Levende Talen in samenwerking met het Spaanse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport, in Nederland vertegenwoordigd door de Consejería de Educación en Bélgica, los Países Bajos y Luxemburgo, een prijs uit voor het beste profielwerkstuk Spaans. Bezoek de website voor meer informatie!

Duitsland instituut

De Onderwijsafdeling van het Duitsland Instituut organiseert in samenwerking met de sectie Duits van Levende Talen elk jaar een wedstrijd voor leerlingen die een profielwerkstuk (PWS) of een sectorwerkstuk (SWS) schrijven over een Duitsland-gerelateerd onderwerp. De leerlingen kunnen een mooie prijs winnen: een reis naar een Duitstalige stad voor 2-4 personen t.w.v. 250 euro! Bezoek de website voor meer informatie!

Franszelfsprekend

Ook dit schooljaar organiseert Levende Talen sectie Frans een profielwerkstukkenwedstrijd. Bezoek de website voor meer informatie!

 

Dit is slechts een greep uit de wedstrijden, dus kijk vooral om je heen of je met een wedstrijd mee zou kunnen doen!