PWS Kits: Gratis meetapparatuur te leen

Ben jij een leerling en wil je graag een onderzoek uitvoeren voor jouw PWS, maar heb jij of heeft jouw school geen beschikking tot meetapparatuur? Of ben je een docent en wil je voor je leerlingen meetapparatuur beschikbaar maken? Wij hebben enkele PWS kits ontwikkeld met meetapparatuur die je gratis bij ons kunt lenen. Neem een kijkje hieronder tussen het aanbod en dien een goede motivatie in als je hier gebruik van wil maken. 

Eisen voor lenen

Dien bij jouw aanvraag een korte motivatie in, waarin je jouw onderzoeksopzet toelicht en vertelt hoe je de apparatuur hiervoor in gaat zetten. Na afloop van jullie experiment horen we graag hoe je de kit hebt ingezet, door bijvoorbeeld een korte vlog of een ander type verslag. Het lenen van de PWS kits is gratis, voorwaarde is wel dat de PWS kit op de UvA (Science park 904 te Amsterdam) wordt opgehaald en ook weer compleet wordt teruggebracht. De routebeschrijving hier naartoe is toegevoegd aan de reserveringsmail van de PWS kit. Klik op een PWS kit voor meer informatie.

Aanbod:

  • Warmtecamera: Met een warmtebeeldcamera kan warmte (infraroodlicht) in beeld worden gebracht. In het onderzoek wordt hier veel gebruik van gemaakt. Zo gebruiken biologen het om koorts bij planten vast te stellen. Forensische wetenschappen bepalen hiermee het tijdstip van overlijden zonder het lichaam aan te hoeven raken. Warmte speelt een rol in vele disciplines. Je kunt je voorstellen dat je ook voor jouw profielwerkstuk een goed onderzoek kunt opstellen met behulp van een warmtecamera!

Lees meer (externe website)

  • Zonnepaneel: Tegenwoordig verkrijgen steeds meer mensen hun energie via zonnepanelen. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie. Echter zijn zonnepanelen nog niet optimaal en is het rendement laag. Veel factoren spelen hierbij een rol, zoals lichtinval of de kwaliteit van het paneel. Wil je hier zelf metingen aan verrichten voor jouw profielwerkstuk? Leen dan gratis onze kit!

Lees meer (externe website)