Resultaten delen

Het is tijd om jouw harde werk wereldkundig te maken! Wat heb je ontdekt en wat zijn je resultaten? Er zijn verschillende manier om dit te doen, hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Meestal deel je jouw trotse resultaat in de vorm van een een geschreven verslag. Je kan ervoor kiezen om een Powerpoint te maken, maar er zijn nog veel meer manieren om je ontdekkingen te presenteren. Door het net iets anders te doen, heb je meteen de aandacht van je publiek!

Wat dacht je van…

  • Een wetenschappelijke poster.
  • Een film of documentaire. Op Documaken vind je veel tips voor het maken van een documentaire!
  • Een website. Met WordPress heb je er zo eentje in elkaar gedraaid!
  • Een fotocollage. Je kan hier zelf foto’s voor maken maar je kunt ook gebruik maken van ‘stockfoto’s’, dat zijn rechtenvrije foto’s gemaakt door fotografen. Er zijn talloze websites die gratis of tegen betaling stockfoto’s aanbieden.
  • Een ontwerp of product
  • Een magazine. Dat kan digitaal (duurzaam) of op papier. Een programma waar je makkelijk hele mooie ontwerpen kunt maken is Canva.

Het houdt niet op bij bovenstaande lijst: een tentoonstelling, een quiz voor je klasgenoten etc. Deze leerlingen dansten zelfs hun profielwerkstuk de wereld in, het resultaat zie je op (Dance your PHD). Zet je creativiteit aan het werk en maak er iets bijzonders van!

Vraag wel altijd aan je begeleider of de presentatie aan bepaalde eisen moet voldoen, voordat je de klas binnen danst.

Prijzen!

Wist je dat je met je profielwerkstuk een prijs kunt winnen? Landelijk worden er een aantal wedstrijden georganiseerd voor het beste profielwerkstuk. Denk je dat jouw werk misschien wel kans maakt? Doe dan zeker mee!