Doe mee aan de SensUs High Schools Competition 2024

Hoe ziet de gezondheidszorg van de toekomst eruit? Met deze vraag houdt SensUs zich bezig. Dit studententeam aan de Technische Universiteit Eindhoven organiseert naast een internationale studentencompetitie voor biosensoren ook het High Schools project. Dit project is opgezet om jonge talenten te motiveren voor technologie en hen uit te dagen hun eigen biosensorconcept te ontwikkelen!

Een biosensor is een klein apparaat dat concentraties van specifieke moleculen in het lichaam kan meten om informatie te krijgen over ziekte en gezondheid. Het bekendste voorbeeld is de glucosesensor voor patiƫnten met diabetes. Voor veel ziektes zijn er echter geen geschikte sensoren beschikbaar, en daarom daagt SensUs de middelbare scholieren uit om een biosensorconcept te ontwikkelen!
In 2024 staat SensUs in het teken van nierfalen. De scholieren werken in detail uit hoe zij de concentratie van creatinine kunnen monitoren en hoe ze de biosensor kunnen realiseren. Ze leren om literatuuronderzoek en experimenten te doen, en om een wetenschappelijke poster te maken en een pitch te geven. De winnaar van het project mag het uitgewerkte concept presenteren tijdens het SensUs evenement in Eindhoven, naast ruim 150 studenten in de internationale SensUs Competitie!

Lees meer (externe website)